fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEPărinții, despre modificarea calendarului de admitere la liceu: Nu se poate ca...

Părinții, despre modificarea calendarului de admitere la liceu: Nu se poate ca Ecaterina Andronescu să se comporte așa!

Publicat în

spot_img
spot_img
Părinții reacționează la modificarea peste noapte a calendarului examenelor de admitere la liceu 2019. “Nu ne putem bate joc de elevi și părinți”, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Federației de Părinți din Preuniversitar. Iulian Cristache a avertizat că “părinții au fost puși, deja, pe drumuri” pentru a-și înscrie copiii la probele vocaționale, ca să afle chiar în ultima zi de înscrieri că totul se amână: atât înscrierile, cât și examenele care ar fi trebuit să înceapă mâine.
  • Amintim că Ecaterina Andronescu încearcă să schimbe data examenelor vocaționale de admitere la liceu, cu două zile înainte ca acestea să se desfășoare.
  • Un ordin de ministru semnat luni, 13 mai, de Andronescu, publicat de sindicate arată că ministrul Educației schimbă chiar și data de înscriere la probele vocaționale. Paradoxal, înscrierile au avut deja loc, conform calendarului încă în vigoare până la publicarea în Monitorul Oficial a ordinului care poartă semnătura lui Andronescu. Prin același act, ministrul amână și afișarea locurilor disponibile în licee și școli profesionale.

Nu se poate să se comporte așa. Ori suntem parteneri, ori nu. Avem comisie de dialog social [la nivelul Ministerului Educației, unde sunt dezbătute toate proiectele de ordine – n.red.]. De ce nu a venit cu această propunere acolo, pentru a fi discutată de către toți partenerii?”, a declarat Iulian Cristache, citat de Edupedu.ro.

Președintele Federației de Părinți din Preuniversitar a adăugat că “tot o decizie greșită este și cea referitoare la cifra de școlarizare la nivelul Bucureștiului. Dacă la nivel național am fost de acord cu modul în care au fost gândite aceste cifre, la București este dezastru. Este făcută din pix, fără pic de logică elementară. Rezultatele elevilor de la nivelul Bucureștiului sunt bune. Numai 15% dintre ei au note sub 5. Cum să fundamentez un procent de 47% către profesional?

Nu ne putem bate joc de elevi și părinți. Susținem o cifră de școlarizare care să dezvolte școlile profesionale, dar nu din pix, ci în baza cererilor fundamentate venite pe filiera școală/Consiliu de Administrație, Inspectorate Școlare Județene și Minister al Educației”, a continuat Cristache.

Redactia

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel

Korodi Attila: Miercurea Ciuc devine un centru regional puternic al formării duale

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a semnat astăzi, la București, contractul de finanțare în valoare de 121,67 milioane de lei pentru consolidarea învățământului dual și renovarea campusului școlar din Toplița-Ciuc. Valoarea sprijinului extern obținut prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se apropie de 100 de milioane de lei.

UTCN a inaugurat o nouă clădire în cadrul Extensiei Universitare Alba Iulia

Noua clădire, reprezentând o investiție de aproape 12 milioane de lei, finanțată prin Programul Operațional Regional (POR - Centru), are o suprafață desfășurată de 1,805 mp, și cuprinde 2 amfiteatre, cu o capacitate totală de peste 240 de locuri, o bibliotecă, o sală de lectură, săli de seminar precum și laboratoare de informatică și ingineria fabricației.