Cu puține zile înainte de vizita Papei Francisc în România (31 mai – 2 iunie 2019), la inițiativa Colegiul Bernardin din Paris, a avut loc o seară dedicată episcopilor greco-catolici români morți pentru credință în timpul prigoanei comuniste. Evenimentul s-a desfășurat joi, 16 mai, într-una dintre cele mai prestigioase unități de învățământ din Paris (a fost construit în 1248), transformată într-un loc de dialog inter-religio și interetnic, chiar în ziua în care Biserica îl cinstește pe Fericitului Vladimir Ghika.

În cadrul evenimentului, a fost proiectat filmul Mica Romă realizat de Anca Berlogea-Boariu (52 minute), umat de o dezbatere cu regizorul filmului, mons. Pascal Gollnisch, director general al Asociației LʼOuvre dʼOrient și vicar general al Ordinariatului pentru Catolicii Orientali din Franța, Excelența Sa Adrian Cioroianu, ambasadorul României la Unesco. Dezbaterea a fost moderată de pr. Cristian Crișan, rector al Misiunii Greco-Catolice Române de la Paris.

Din partea Episcopiei de Oradea a fost prezentă la seara culturală de la Paris doamna Ramona Dragoș, membru al Biroului Pastoral EGCO, președinta asociației Ziléos România, co-organizatoare a evenimentului.