fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEComplexul Energetic Hunedoara - al şaptelea an cu rezultate negative; estimează pierderi...

Complexul Energetic Hunedoara – al şaptelea an cu rezultate negative; estimează pierderi de peste 397 milioane lei în 2019

Publicat în

spot_img
spot_img

Complexul Energetic Hunedoara (CE Hunedoara), unul dintre cei mai mari producători de energie, estimează pierderi de 397,09 milioane lei în acest an, intrând astfel în al şaptelea an consecutiv de rezultate negative, scrie News.ro.

Pierderea este cu cu 34,68% mai mică decât cea realizată la finele anului 2018.

„Rezultatul brut estimat pentru anul 2019 este unul negativ, respectiv o pierdere totală de 397,09 milioane lei, cu 34,68% mai mică decât cea realizată la finele anului 2018 în sumă de 607,88 milioane lei. Nivelul pierderii este datorat în principal condiţiilor economice în care îşi desfăşoară activitatea societatea, prin eliminarea pieţei reglementate, energia electrică fiind vândută la preţurile pieţei libere. Handicapul natural pe care Complexul Energetic Hunedoara îl are ca urmare a faptului că utilizează cel mai scump combustibil este accentuat de sistemul concurenţial de pe piaţa de energie, în care preţul de vânzare este coborât de către sectoarele energiei regenerabile. La nivelul societăţii au fost luate măsuri de reorganizare şi restructurare în condiţiile legii, efectele acestora se vor vedea în anii următori”, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2019.

Societatea preconizează totodată venituri totale de 498,96 milioane lei şi cheltuieli totale de 896,06 milioane lei, se arată în proiectul de act normativ.

„Veniturile totale care au în vedere şi ajutorul de stat pentru închiderea minelor de cărbune neviabile pentru anul 2019, în sumă de 60,63 milioane lei, conform prevederilor Legii nr. 50/2019 a bugetului de stat pe anul 2019, pentru acoperirea costurilor excepţionale”, arată nota de fundamentare a proiectului, potrivit News.ro.

Cheltuielile de natură salarială sunt bugetate la 286,67 milioane lei. Compania are circa 4.100 de angajaţi.

Producătorul de energie şi-a stabilit cheltuieli cu investiţiile în sumă de 100,14 milioane lei.

CE Hunedoara estimează pentru finalul anului plăţi restante de 829,15 milioane lei şi creanţe restante de 130 milioane lei.

Anul trecut, Comisia Europeană a informat că producătorul de energie a primit din partea României un ajutor de stat incompatibil, în valoare de aproximativ 60 de milioane de euro, prin patru împrumuturi finanţate din fonduri publice, pe care acum statul trebuie să-l recupereze.

CE Hunedoara a fost constituită în 2012 cu activele deţinute anterior de către alte întreprinderi deţinute de stat, aflate în situaţie de insolvenţă şi lichidate (Electrocentrale Paroşeni şi Electrocentrale Deva, precum şi, într-o fază ulterioară, Compania Naţională a Huilei SA Petroşani). Aceasta a înregistrat pierderi începând cu anul 2013.

Redactia

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

INTERVIU | Laurențiu Stan, consultant financiar în “exit planning”, co-fondator SBC România: ”Planificarea exitului nu este un proces care ar trebui amânat până în...

Laurențiu Stan a devenit, la începutul acestui an, primul român certificat ca exit planner de Exit Planning Institute (EPI). Programul de acreditare Certified Exit Planning Advisor® (CEPA®), creat în 2007, reprezintă singurul program de acest fel, în acest moment, pentru cei care doresc să se specializeze în domeniu.