fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAGRICULTURA & AGRIBUSINESSUn nou capitol al Programului de Dezvoltare Economică în Transilvania, finanţat de...

Un nou capitol al Programului de Dezvoltare Economică în Transilvania, finanţat de statul ungar, a fost anunţat sâmbătă la Dumbrăvioara, judeţul Mureş

Publicat în

spot_img
spot_img

Levente Magyar, secretar de stat responsabil de relaţia cu Parlamentul din cadrul Ministerului ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, a anunțat ieri la Dumbrăvioara, în judeţul Mureş, că programul de subvenţii nerambursabile de minimis destinate Ţinutului Secuiesc, prin care va fi creată cea mai mare investiţie agricolă concentrată din regiune, va fi anunțat în zilele următoare de Fundaţia Pro Economica, ce derulează programul de dezvoltare economică în Transilvania.

“Cu sprijinul Ungariei, prin contribuţie proprie şi cu eventuale credite, cu toate acestea împreună, există toate şansele ca, în următorii doi ani, să se realizeze investiţii în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro în agricultura Ţinutului Secuiesc şi cea transilvană. Acest lucru poate schimba această regiune”, a declarat secretarul de stat.

Politicianul a declarat că fermierii care trăiesc din agricultură pot aplica pentru subvenţii nerambursabile în valoare de maxim 15.000 de euro pentru achiziţionarea de animale de reproducţie, amenajare de plantaţii şi achiziţionarea de echipamente. El a adăugat că acest program este cuplat cu programul de investiţii mari destinate Ţinutului Secuiesc, anunţat la sfârşitul anului trecut, în cadrul căruia vor fi construite în regiune mai multe zeci de întreprinderi agricole de prelucrare.

“Rugămintea mea este să profitaţi de această oportunitate! (…) Există toate şansele ca cineva care aplică pentru finanţare
să şi primească subvenţia. Dacă aşa va fi, şi veţi fi parteneri, într-un an sau doi vom putea să sărbătorim împreună lucruri foarte serioase”, a afirmat Levente Magyar. De asemenea, el a menţionat că programul de dezvoltare economică poate continua până când Ungaria are un guvern naţional. Pentru aceasta însă, privind de la Budapesta, “ca orizontul să nu se termine la graniţă”, în opinia sa, este nevoie şi de dezvoltarea ţărilor din regiune, iar Europa să rămână puternică. El a adăugat că agricultorii din Transilvania pot sprijini acest lucru prin participarea la alegerile europarlamentare din 26 mai votând “partea potrivită”.

Hunor Kelemen, preşedintele UDMR, a declarat că, în următorii ani, accentul se va pune pe concurenţă, pe concurenţa agricolă. În
opinia sa, în această competiţie nu este nevoie să-l învingă unul pe celălalt, ci părţile trebuie să colaboreze ca fiecare să-şi
realizeze planurile, ceea ce este posibil. Preşedintele UDMR a declarat că programul de dezvoltare economică creează noi locuri de
muncă, creşte competitivitatea producătorilor şi prin aceasta se poate ajunge pe acele pieţe unde produsele realizate pot fi vândute.

Târgul şi expoziţia “AGROmania” au fost organizate pentru prima dată de către Fundaţia Pro Economica şi Consiliul de Coordonare al Tineretului din judeţul Mureş. În cadrul evenimentului, fermierii se pot întâlni cu firmele care produc şi distribuie echipamente şi,
în acelaşi timp, oferă agricultorilor posibilitatea de a participa la prezentări de specialitate.

Sursa: MTI

Sursa foto: https://nepszava.hu

Redactia

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

Au înflorit bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel mai înalt loc din lume în care această plantă s-a adaptat, au început să înflorească un pic mai devreme decât de obicei, pe fondul temperaturilor ridicate.