fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂConcurs de caricatură, sub îndrumarea maestrului Ştefan Popa Popa'S, la Festivalul Artelor...

Concurs de caricatură, sub îndrumarea maestrului Ştefan Popa Popa’S, la Festivalul Artelor Timişorene

Publicat în

spot_img
spot_img

Manifestare susţinută exclusiv de artiştii locali, Festivalul Artelor Timişorene (FAT) se va desfăşura în acest an în perioada 3-9 iunie și va cuprinde o serie de evenimente culturale, cele şapte muze reuşind să scoată la lumină valori ale culturii locale nedescoperite sau nefructificate încă la întregul potenţial, dar şi să promoveze imaginea oraşului pentru anul 2021, al Capitalei Culturale Europene.

„Ediţia din acest an a festivalului va sta sub semnul noutăţilor, momentele coregrafice se vor desfăşura cu preponderenţă în Piaţa Unirii, teatrul în Piaţa Sfântul Gheorghe, artele vizuale în Piaţa Libertăţii, iar instituţiile muzicale se vor prezenta publicului larg în Piaţa Victoriei/Operei, care va găzdui şi Concursul de interpretare şi creaţie Bega Music Festival. Festivalul Artelor Timişorene din acest an se circumscrie unei tematici de mare importanţă, ‘Timişoara la 100 de ani’, sens în care peste 20 de şcoli şi trupe coregrafice vor derula un amplu proiect intitulat ‘100 de ani în paşi de dans’, care debutează chiar în 3 iunie”, a declarat marţi primarul Nicolae Robu.

Pentru prima dată în FAT organizat de municipalitate se lansează un concurs de caricatură, sub îndrumarea maestrului Ştefan Popa Popa’S, ambasador cultural al Capitalei Culturale Europene 2021 din partea Primăriei Municipiului Timişoara, care va realiza pe întreaga durată a festivalului caricaturi şi portrete în mod gratuit, proiectul fiind finanţat de administraţia locală.

Seria noutăţilor FAT va continua cu realizarea unei picturi colective de mari dimensiuni de către Asociaţia „Romul Ladea”, iar „Seara chitarelor” îi va invita pe toţi timişorenii care doresc să cânte cu chitara în custodia amfitrionilor Ilie Stepan şi Horia Crişovan.

Deşi a fost anunţat de foarte curând, „Bega Music Festival” are deja pe listă 41 de piese înscrise la secţiunea de creaţie şi 34 de concurenţi la interpretare.

Festivalul se va încheia cu Gala din 9 iunie, la care vor participa în recital invitaţi cunoscuţi din lumea muzicii tinere.

Tot pe lista invitaţilor festivalului din acest an regăsim artişti precum DjProject, Costel Busuioc, Ricardo Caria.

Redactia

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Directorul general al Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, distinsă cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024, emis de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale, consfințește acordarea acestui prestigios titlu Adei Hausvater, „în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în aducerea dramaturgiei românești și a Teatrului Național Mihai Eminescu în prim-planul culturii europene, pentru dezvoltarea prin arta dramatică a spiritului civic și democratic în Timișoara”, subliniind, de asemenea, dubla sa calitate de regizor și manager de teatru.