fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIEDirector medical al Spitalului Județean din Cluj, condamnat la un an și...

Director medical al Spitalului Județean din Cluj, condamnat la un an și 9 luni de închisoare cu suspendare

Publicat în

spot_img
spot_img

Adela Golea, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Cluj, a fost condamnată la un an și 9 luni de închisoare cu suspendare pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la favorizarea infractorului, anunță publicația clujeană CityNews.ro.

Faptele pentru care a fost condamnată Adela Golea s-au petrecut în urmă cu 3 ani, în perioada când aceasta era medic șef la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Cluj. Adela Golea ar fi cerut atunci personalului medical să preia cu prioritate pacienții veniți la urgență în stare gravă și nu cazurile de șoferi depistați cu alcoolemie de către polițiști. 

După ce au fost refuzați din cauza aglomerației, ofițerii au sesizat conducerea Poliției, care s-a adresat procurorului de serviciu. Conflictul a escaladat într-o plîngere penală, în urma căreia Adela Golea a fost trimisă în judecată în anul 2018. 

Adela Golea a fost condamnată la un an și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu și la 9 luni pentru instigare la favorizarea infractorului, iar în urma contopirii celor două pedepse a rezultat pedeapsa finală, de 1 an și 9 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe o perioadă de încercare de 2 ani. 

Adela Golea trebuie să presteze și 60 de zile muncă în folosul comunității la Tribunalul Comercial sau la Primăria Cluj-Napoca.

Sentința nu este definitivă, avocații Adinei Golea urmând să facă apel.

Redactia

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel