fbpx
15.7 C
Cluj-Napoca
AcasăDIASPORA„Romanian Role Models”, tabără de vară creativă pentru copiii români în Washington

„Romanian Role Models”, tabără de vară creativă pentru copiii români în Washington

Publicat în

spot_img
spot_img

Copiii românilor din SUA vor avea o ocazie inedită să interacționeze în această vară cu personalități din lumea cinematografiei, la cea de-a doua ediție a taberei de vară ARCS – „Personaltăți Românești de Excepție”, relatează HORA in America.

Timp de 2 săptămâni, 15-26 iulie, regizoarea Iulia Rugină și actrița Ioana Flora vor modera ateliere interactive de film, storytelling și teatru pentru copiii și tinerii din comunitatea română (8-12 ani). Copii i trebuie să aibă un nivelul începător de cunoștințe de limba română. Vor fi acceptați și copiii care nu vorbesc românește, dar pot înțelege o conversație simplă, intermediară sau avansată.

Până la finele taberei, marea realizare a copiilor va culmina cu producerea unor filmulețe, în care vor explora impactul modelelor pozitive precum Regina Maria, Ana Aslan, Geta Brătescu, Henri Coandă, Petrache Poenaru, sau Constantin Brâncuși, asupra formării identității lor românești. Aceste filmulețe vor fi distribuite la Festivalul de Film Românesc din Seattle (noiembrie 15-17), în România și în comunitățile românești din SUA și Europa.

Organizatorii mai pun la dispoziție o excursie de o zi la Maryhill Museum of Art, sâmbătă pe 20 iulie. Copiii și familiile interesate vor avea posibilitatea să descopere colecția dedicată vizitei Reginei Maria în această zonă, în 1926. Pentru cei care vor dori să rămână peste noapte la muzeu, această excursie corespunde cu un eveniment deosebit, organizat de muzeu, Starry Night at the Museum.

Cei interesați în acest proiect creativ pentru copii, pot solicita mai multe detalii despre programul taberei, locație, burse, condiții de participare și înscriere pe pagina ARCS PROJECT, sau să scrieți la contact@arcsproject.org.

Mai multe detalii, pe Hora în America.

Redactia

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel