fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăDIASPORARomânii, a treia cea mai numeroasă comunitate de străini din Portugalia

Românii, a treia cea mai numeroasă comunitate de străini din Portugalia

Publicat în

spot_img
spot_img

Numărul străinilor rezidenţi în Portugalia a crescut anul trecut cu 13,9%, ajungând la 480.300 de persoane, cel mai ridicat din 1976, anul în care a început publicarea acestei statistici, a anunţat miercuri Serviciul portughez pentru Străini şi Frontiere, informează agenţia EFE.

Brazilienii rămân cea mai numeroasă comunitate de străini rezidenţi în Portugalia, cu 105.423 de membri. Urmează cei veniţi din Capul Verde, 34.663, şi apoi comunitatea de români, care conform acestei statistici oficiale numără 30.908 membri.

Un număr semnificativ de rezidenţi străini mai provin din Marea Britanie, China, Franţa, Italia, Angola şi Guineea-Bissau.

Comunitatea care procentual a înregistrat creşterea cea mai puternică faţă de anul 2017 este cea a italienilor, al căror număr a crescut cu aproape 50%, ajungând la 18.862 de rezidenţi.

A crescut de asemenea cu 51% numărul permiselor de reşedinţă acordate, 93.154 anul trecut, şi cel al solicitărilor de primire a cetăţeniei portugheze, peste 41.000, din care au fost aprobate 32.414.

În opinia ministrului portughez al Administraţiei Interne, Eduardo Cabrita, aceste date ilustrează ”creşterea economiei şi atractivitatea ţării”, el insistând asupra necesităţii ca Portugalia să aplice o ”strategie ordonată de imigraţie” conformă cu ”susţinerea populaţiei active’

Sursa: Agerpres

Redactia

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel