fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăAGRICULTURA & AGRIBUSINESSIohannis, cu ocazia aniversării a 150 de ani de învăţământ agricol în...

Iohannis, cu ocazia aniversării a 150 de ani de învăţământ agricol în Cluj-Napoca: potenţialul agricol al țării nu este pe deplin fructificat

Publicat în

spot_img
spot_img

România beneficiază în continuare de un potenţial agricol considerabil, care nu este pe deplin fructificat, iar siguranţa alimentară depinde de capacitatea de adaptare a sectorului agricol la încălzirea climei, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, într-un mesaj transmis, vineri, cu ocazia aniversării a 150 de ani de învăţământ agricol în Cluj-Napoca.

„În urmă cu 150 de ani, în contextul revoluţiei industriale şi tehnologice din secolul XIX, s-au pus bazele învăţământului superior în domeniul agricol în inima Transilvaniei, care, ulterior, a devenit parte a sistemului de educaţie al României întregite. În toate aceste decenii, universitatea dumneavoastră a contribuit la dezvoltarea unei agriculturi moderne şi competitive pe teritoriul României. Astăzi, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca este una dintre cele mai prestigioase din România, un centru al excelenţei atât în cercetare, cât şi în educaţie”, se arată în mesajul preşedintelui, prezentat de consilierul de stat Ligia Deca.

Preşedintele consideră că, în contextul actual global, învăţământul agricol este mai important ca niciodată.

„Rolul universităţii dumneavoastră va fi din ce în ce mai semnificativ în deceniile care vin. În actualul context global, învăţământul agricol este mai important ca niciodată. Schimbările climatice au dus la o schimbare treptată de paradigmă în economie. Siguranţa alimentară a cetăţenilor noştri va depinde din ce în ce mai mult de capacitatea de adaptare a sectorului agricol la încălzirea climei. Iar această adaptare va fi, la rândul său, dependentă de cercetare, dar şi de înaltul nivel de profesionalism al absolvenţilor de ştiinţe agricole şi veterinare”, precizează şeful statului.

În opinia preşedintelui Iohannis, potenţialul agricol al ţării noastre nu este pe deplin fructificat.

„Agricultura este esenţială în economie şi în societate, iar ţara noastră beneficiază în continuare de un potenţial agricol considerabil, care nu este pe deplin fructificat. Am încredere că atât cadrele didactice, cât şi absolvenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca vor fi parte însemnată a acestui proces transformator. Pentru toate reuşitele Universităţii dumneavoastră, meritul aparţine unei comunităţi academice active şi dedicate, care trebuie să se bucure de respectul şi deplina recunoaştere a societăţii. Vă urez tuturor, profesori şi studenţi, ‘La mulţi ani!’ şi vă doresc să continuaţi activitatea remarcabilă pe care o desfăşuraţi!”, a transmis Iohannis. 

Redactia

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel

Korodi Attila: Miercurea Ciuc devine un centru regional puternic al formării duale

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a semnat astăzi, la București, contractul de finanțare în valoare de 121,67 milioane de lei pentru consolidarea învățământului dual și renovarea campusului școlar din Toplița-Ciuc. Valoarea sprijinului extern obținut prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se apropie de 100 de milioane de lei.