fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂCoordonator județean ProRomânia: logica politică în care unii decid, iar alții sunt...

Coordonator județean ProRomânia: logica politică în care unii decid, iar alții sunt folosiți doar în campanii electorale este falimentară

Publicat în

spot_img
spot_img

Logica politică din acele partide în care unii decid, iar alții sunt folosiți doar în campanii electorale este una falimentară, a declarat coordonatorul județean Hunedoara al ProRomânia, Emil Rîșteiu. El a lansat și câteva principii după care dorește să coordoneze activitatea organizației județene și pe care speră să le implementeze cât mai repede.

Coordonatorul județean Hunedoara al ProRomânia și primar al orașului Simeria, Emil Rîșteiu, susține că accesul oamenilor pe funcțiile politice trebuie să fie făcut prin respectarea unei meritocrații și să nu mai fie apanajul părerilor persoanale ale unuia sau altuia dintre membrii organizației.

”Am creionat niște principii ale partidului astfel încât să nu mai apară acele aprecieri personale, ci să facilităm accesul oamenilor pe diferite funcții – candidați de consilieri sau primari – plecând de la idea unei meritocrații care are la bază ceea ce ai făcut. Să nu fie aprecierea lui Rîșteiu sau a altcuiva că este mai bun candidatul de primar X sau Y”, a explicat Emil Rîșteiu.

Rîșteiu susține că această teorie a funcționat foarte eficient în Simeria, orașul pe care îl conduce. Aici, declară Emil Rîșteiu, oamenii de pe anumite liste au ajuns în faza în care s-au autopropus plecând de la meritele lor, de la realizările și atu-urile lor profesionale, pe locurile pe care și le doreau și pe care le și meritau sau pentru care aveau ceva relevant de spus.

”Acesta este principiul care ne va scoate din zona partidelor în care un număr restrâns de oameni decide și ceilalți sunt folosiți doar în campanie electorală”, a mai explicat Rîșteiu.

Pro România Hunedoara a obținut la alegerile europarlamentare un scor de depășește media pe țară.

Redactia

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel

Korodi Attila: Miercurea Ciuc devine un centru regional puternic al formării duale

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a semnat astăzi, la București, contractul de finanțare în valoare de 121,67 milioane de lei pentru consolidarea învățământului dual și renovarea campusului școlar din Toplița-Ciuc. Valoarea sprijinului extern obținut prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se apropie de 100 de milioane de lei.