fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJScandal la UNTOLD; persoanele cu dizabilități reclamă că nu mai au acces...

Scandal la UNTOLD; persoanele cu dizabilități reclamă că nu mai au acces gratuit

Publicat în

spot_img
spot_img

Organizatorii festivalului UNTOLD de la Cluj au schimbat regulile generale de acces pentru persoanele cu handicap, astfel că, spre deosbire de anii trecuți, acestea nu vor mai avea acces gratuit integral la festival în 2019, ci doar la una dintre zile, la propria alegere. Motivul, conform organizatorilor, este acela că festivalul este sold-out.

La începutul lunii iunie, persoanele cu dizabilităţi au depus cererile pentru biletele gratuite. Peste câteva zile a venit şi confirmarea faptului că numele lor a fost trecut pe listă şi vor primi biletele la sfârşitul lunii iulie. Joi, 25 iulie, persoanele cu dizabilităţi aflate pe listă au fost înştiinţate că accesul general nu mai este posibil, în schimb este posibil accesul la o singură zi a festivalului, la propria alegere. Se pare, însă, că formularul de acces la cea de-a 4-a zi de festival, atunci când pe scenă va urca Robbie Williams, a fost închis pentru orice solicitant, inclusiv pentru persoanele cu handicap, astfel că posibilitatea de a alege orice zi de festival nu mai este valabilă.

Pe site-ul oficial al UNTOLD se arată, la secțiunea de termene și condiții că: „Organizatorul își rezervă dreptul de a stabili numărul persoanelor cu dizabiliăți care vor putea participa la Festival, in funcție de numărul total al persoanelor participante și capacitatea festivalului”.

Mai multe persoane cu dizabilităţi au protestat în grupul de Facebook dedicat Untold în legătură cu faptul că nu au primit accesul gratuit la festival, aşa cum s-a întâmplat anii trecuţi.

Se pare că situaţia a ajuns la Consiliul pentru Combaterea Discriminării, cel de la care se așteaptă acum o poziție oficială.

Redactia

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel