fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BRAȘOVExpoziţie de cuiburi reale de ouă de dinozaur la Dino Parc Râşnov

Expoziţie de cuiburi reale de ouă de dinozaur la Dino Parc Râşnov

Publicat în

spot_img
spot_img

Începând cu 15 august, la Dino Parc Râşnov se va lansa o expoziţie de cuiburi reale de ouă de dinozaur şi machete reconstituite ale cuiburilor cu pui de dinozaur. Exponatele din cadrul vernisajului au fost descoperite şi curatoriate între 2015 şi 2018, în localităţile Livezi şi Boiţa în zona Ţara Haţegului, de către echipele de studenţi ai Universităţii din Bucureşti, conduse de conf. Zoltan Csiki-Sava şi lect. Ştefan Vasile cu susţinerea şi implicarea Dino Parc Râşnov.

Conform cercetărilor, ouăle din cuiburile descoperite provin, cel mai probabil, de la „dinozaurul cu cioc de raţă” Telmatosaurus Transsylvanicus, o specie de dinozaur erbivor ce a trăit în zona Transilvaniei cu aproximativ 66-70 de milioane de ani în urmă.

„Am hotărât să susţinem cercetările din domeniu încă de la începutul colaborării cu prof. Dan Grigorescu de la Universitatea din Bucureşti, autor al unor importante descoperiri şi studii pentru ţara noastră, pentru comunitatea paleontologică, dar şi pentru vizitatorii Dino Parc Râşnov, pe care ne dorim să-i surprindem în permanenţă cu noutăţi. Fiecare exponat de la Dino Parc vine şi cu o atestare ştiinţifică, astfel, vizitatorii noştri pot învăţa lucruri interesante şi inedite din istoria dinozaurilor”, a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râşnov.

„Ne-am bucurat de susţinerea continuă a Dino Parc Râşnov în cercetările desfăşurate până acum în Bazinul Haţeg, acolo unde au fost descoperite cele mai multe dovezi ale existenţei dinozaurilor pe teritoriul ţării noastre”, a declarat prof. Dan Grigorescu.

Dino Parc Râşnov este o zonă de agrement şi un muzeu în aer liber, situat pe Strada Cetăţii, în apropiere de Cetatea Râşnov. Pe lângă un traseu impresionant cu 100 de dinozauri în mărime naturală, atestaţi ştiinţific, parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, căsuţe în arbori, un cinematograf 9D şi un cinematograf 360°, traseu de aventură, labirint laser, expoziţii unicat şi multe alte zone interactive.

Redactia

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

APM Brașov: A început evaluarea efectivelor speciilor de animale strict protejate 

Agenția pentru Protectia Mediului Brașov anunță că se desfășoară acțiunea de evaluare a speciilor de animale strict protejate: urs, lup, râs și pisică sălbatică – monitorizarea de primăvară.