fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăDIASPORAPortal cu informaţii destinate românilor din diaspora lansat la Bistrița

Portal cu informaţii destinate românilor din diaspora lansat la Bistrița

Publicat în

spot_img
spot_img

Un portal cu informaţii destinate în principal românilor din diaspora care doresc să revină în ţară a fost lansat vineri, la Bistriţa, în cadrul unei întâlniri organizate de primăria municipiului şi RePatriot.

Acest portal, infobistrita.ro, conţine informaţii utile din diverse domenii – administraţie publică, educaţie, sănătate, oportunităţi de afaceri, resurse umane, mediu înconjurător, reţele de utilităţi – şi oferă posibilitatea celor interesaţi să pună întrebări sau să îşi povestească propriile experienţe, prin intermediul unui blog.

La evenimentul denumit „Ziua Diasporei la Bistriţa” au participat viceprimarul Cristian Niculae şi doi reprezentanţi locali ai RePatriot, în speţă bistriţeni care au revenit în ultimele luni în România, după o lungă perioadă petrecută în alte ţări europene.

Chiar dacă evenimentul a fost deschis şi altor bistriţeni din diaspora aflaţi în aceste zile în vizită în ţară, în sala de consiliu a primăriei au venit doar aproximativ zece persoane, toate locuind în prezent în Bistriţa, dar având şi experienţa unor ani de muncă în afara graniţelor.

Din discuţiile purtate în cadrul întâlnirii a reieşit faptul că principalul motiv pentru care bistriţenii aleg să se întoarcă în ţară este familia, iar cei care revin şi îşi deschid o afacere sau doresc să construiască o casă s-au plâns de birocraţia excesivă, de atitudinea punitivă a autorităţilor cu atribuţii de control, dar şi de lipsa forţei de muncă.

Viceprimarul Bistriţei, Cristian Niculae, a afirmat că românii plecaţi în afară pot pune umărul la dezvoltarea oraşului.

„Este un eveniment foarte important pentru mine, deoarece consider că cea mai importantă resursă de dezvoltare a oraşului nostru este resursa umană. Bistriţa are nevoie de oamenii care, în prezent, sunt în diaspora şi sper ca prin aceste tipuri de evenimente şi conferinţe să construim împreună un pachet de soluţii şi de informaţii relevante şi pertinente pentru cei care doresc să revină acasă”, a declarat Niculae.

La apelul lansat de RePatriot, au fost organizate întâlniri de tipul „Ziua Diasporei”, în luna august, în aproximativ 60 de localităţi din ţară. 

Sursa: Agerpres

Redactia

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel