fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘSubstaţie integrată SMURD-Pompieri-Ambulanţă, inaugurată la Şomcuta Mare

Substaţie integrată SMURD-Pompieri-Ambulanţă, inaugurată la Şomcuta Mare

Publicat în

spot_img
spot_img

O nouă substaţie integrată SMURD-Pompieri-Ambulanţă a fost inaugurată astăzi în oraşul Şomcuta Mare, în prezenţa oficialităţilor locale, şi va deservi peste 40.000 de cetăţeni, inclusiv satele şi comunele învecinate.

„Înfiinţarea acestei staţii SMURD, practic e o parte a serviciilor pe care SMURD le furnizează judeţului Maramureş, integrate cu serviciile de Ambulanţă. Din discuţiile pe care le-am avut cu primarul localităţii, aici va funcţiona şi un serviciu de descarcerare(…), putem spune că în oraşul Şomcuta Mare vom avea servicii complete, adică servicii integrate complete. Aşa cum ştiţi, Ministerul Sănătăţii, coordonează administrativ serviciul de Ambulanţă şi Urgenţele, iar Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, coordonează operaţional aceste entităţi. Acest substaţie SMURD, împreună cu Ambulanţa vor deservi aproximativ 40.000 de persoane din zona Văii Chioarului. Nevoia de servicii medicale din zonă a fost analizată în aceea comisie interministerială care decide, inculsiv, înfiinţarea staţiilor de Ambulanţă astfel încât indicatorii prezentaţi au scos în evidenţă faptul că nevoie de această substaţie SMURD din Şomcuta Mare”, a declarat presei ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a menţionat că administraţia judeţeană pune un accent deosebit pe dezvoltarea serviciilor publice necesare deservirii comunităţilor locale.

„În cei trei ani de administraţie judeţeană am susţinut dezvoltarea unor servicii care să vină în sprijinul cetăţenilor. Şi-n cazul serviciului de urgenţă integrat din Şomcuta Mare, putem spune că am urmat aceiaşi cale. Avem servicii care trebuie să vină în sprijinul cetăţenilor în cazuri limită”, a spus Gabriel Zetea.

La inagurarea noului serviciu integrat de urgenţă din oraşul Şomcuta Mare au fost prezenţi ministrul Apelor Pădurilor şi Mediului, Ioan Deneş, prefectul judeţului Maramureş, Vasile Moldovan, deputatul PSD Călin Matei, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră -Sighetu Marmaţiei, ISU Maramureş şi Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş.

Sursa: Agerpres

Redactia

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

Concert „Madrigal for Babies” la Sighetu Marmației

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Cezar Verlan, invită publicul din județul Maramureș la Concertul Extraordinar „Madrigal for Babies”, eveniment creat special pentru bebeluși (0-12 luni) și părinții acestora, precum și femei însărcinate.

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.