Bridgestone a finalizat investiția prin care și-a majorat capacitatea de producție la fabrica de anvelope din orașul maghiar Tatabánya, japonezii urmând să ajungă în 2020 la o capacitate de producție de 7,2 milioane de anvelope anual, după investiții totale de peste 130 de miliarde de forinţi. Odată cu noile investiții făcute, au fost create 100 de noi locuri de muncă.

La evenimentul prin care a fost marcată finalizarea lucrărilor a participat și ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, care a spus că noua capacitate de producție oferă o capacitate de aprovizionare suplimentară industriei auto maghiare, industrie care este coloana vertebrală a economiei. În cadrul evenimentului a fost inaugurată şi hala de depozitare de 10.000 de metri pătraţi, cu o capacitate de stocare de 180.000 de pneuri.

Guvernul Ungariei a susţinut investiţia de 9,2 miliarde de forinţi (circa 27,8 milioane de euro), cu 826 de milioane de forinţi (aproape 2,5 milioane de euro), iar fabrica lucrează cu cele mai moderne tehnologii digitale.

Péter Szijjártó a subliniat că, din 2010, producţia industriei auto a crescut de 2,5 ori, iar în 2018 a atins 8500 de miliarde de forinţi (aproape 25,7 de miliarde de euro). Sectorul industrial a contribuit la faptul că Ungaria a înregistrat, în cadrul UE, cea mai mare creştere economică şi că procesul de creştere a performanţei economiei ungare a fost, în permanenţă, cu două procente peste media UE.

Fabrica de la Tatabánya produce anvelope premium destinate autovehiculelor, cu index mare de viteză, autoturisme personale, SUV-uri şi dube, în peste 230 de mărimi.

Reţeaua de furnizori ai Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. Este formată din 750 de firme, majoritatea decisive IMM-uri din Ungaria, de la care firma a achiziţionat mărfuri şi servicii în valoare de 4,6 miliarde de forinţi (aproape 14 milioane de euro).