fbpx
1.8 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂPartidul Civic Maghiar are un nou președinte executiv

Partidul Civic Maghiar are un nou președinte executiv

Publicat în

spot_img
spot_img

Partidul Civic Maghiar, cel de-al doilea partid maghiar din Transilvania și-a ales – în cadrul unei şedinţe organizată la Căpâlniţa (Harghita) – noul președinte executiv. Este vorba despre Attila Örs Sorbán, preşedintele Tinerilor Maghiari din Transilvania (EMI)

În cadrul ședinței amintite, preşedintele PCM, János Mezei i-a retras sprijinul politic lui Zoltán Salamon, fost preşedinte executiv al formaţiuni, iar acesta şi-a înaintat demisia, încă înainte de votul de încredere.

“Trebuie să pornim în perioada de campanie de anul viitor cu o echipă unitară, pregătită să acţioneze, pentru a obţine un rezultat bun la alegerile locale, deoarece dorim să ne continuăm munca depusă în interesul maghiarilor din Transilvania”, a spus liderul PCM.

PCM este cel de al doilea partid maghiar din Transilvania. La alegerile locale din 2016 formaţiunea a obţinut 13 fotolii de primar, pe cont propriu, şi alte două, în coaliţie cu Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT). Dintre oraşele din Ţinutului Secuiesc Gheorgheniul, Odorheiul Secuiesc şi Vlăhiţa sunt conduse de primari PCM.

Partidul a demarat, de curând, o anchetă disciplinară împotriva primarului său din Odorheiu Secuiesc, Árpád Gálfi, în urma unei decizii pe care acesta a luat-o în calitate de edil. Gálfi a fost schimbat din fruntea organizaţiei locale a partidului în iunie.

Sursa: MTI

Redactia

Articole recente

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Alin Nica i-a retras toate atribuţiile vicepreşedintelul CJ Timiş, Cristian Moş, după ce acesta a anunţat că va candida independent la Primăria Timişoara

Forţa Dreptei, partidul din care acum face parte Alin Nica, după ce a plecat de la PNL, partidul care l-a susţinut în funcţia de preşedinte al CJ Timiş, i-a solicitat demisia lui Moş.

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Timişoara în urma unei ameninţări cu bombă

”A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pasagerii sunt evacuaţi din avion”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

La Alba Iulia se deschide sezonul de turism cultural şi istoric în 1 mai

Vor fi reluate spectacolele de reconstituire istorică antică şi schimbul de gardă, evenimente care atrag un număr mare de turişti în fiecare an

Mai multe articole de același fel

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, ales candidatul UDMR la preşedinţia CJ

În cursa pentru alegerea candidatului UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita s-au înscris, pe lângă Bíró Barna Botond, actualul preşedintele al CJ Harghita, Borboly Csaba, aflat la al patrulea mandat, precum şi al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Barti Tihamér.