Elevii unei şcoli din Caraş-Severin vor învăţa în locuinţa învăţătorului din sat. 27 de şcoli din judeţ nu au autorizaţie sanitară înainte de începerea cursurilor, şapte dintre acestea pentru că încă au WC-ul în curte.

Inspectorul şcolar general al judeţului Caraş-Severin, Marius Cornici, a declarat că înainte de începerea noului an şcolar, 27 de unităţi de învăţământ nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. Dintre acestea, şapte şcoli, toate aflate în mediul rural, încă au WC în fundul curţii.

„Avem 27 de unităţi fără aviz sanitar şi undeva la 32 de şcoli care nu au autorizaţie ISU de securitate la incendiu. O parte din şcoli sunt cuprinse pe diferite programe de finanţare, cu scopul modernizării. Nu sunt probleme majore legate de debutul anului şcolar, stăm mai bine faţă de anul trecut din punct de vedere al condiţiilor. De asemenea, avem şapte şcoli care nu au autorizaţie sanitară pentru că încă au WC în curte, toate sunt în mediul rural. În acest moment, cele şapte şcoli se află în diferite etape de investiţii, pentru a le reabilita”, a afirmat Marius Cornici.

Totodată, inspectorul şcolar general al judeţului Caraş-Severin a declarat că elevii care învaţă la şcoala primară din satul Cănicea, comuna Domaşnea, vor fi nevoiţi să înceapă cursurile în casa învăţătorului.

„În clădirea şcolii din Cănicea nu se pot face investiţii până când primăria nu clarifică situaţia imobilului, care se află într-o stare neconformă. În aceste condiţii, învăţătorul din sat a fost dispus să le pună la dispoziţie elevilor casa lui. Învăţătorul are 62 de ani şi un suflet mare”, a spus Marius Cornici.

La nivelul judeţului Caraş-Severin funcţionează 129 de unităţi de învăţământ în 399 de clădiri.

Sursa: Mediafax

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.