fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEElevii dintr-un sat din Caraş-Severin vor învăţa în locuinţa învăţătorului

Elevii dintr-un sat din Caraş-Severin vor învăţa în locuinţa învăţătorului

Publicat în

spot_img
spot_img

Elevii unei şcoli din Caraş-Severin vor învăţa în locuinţa învăţătorului din sat. 27 de şcoli din judeţ nu au autorizaţie sanitară înainte de începerea cursurilor, şapte dintre acestea pentru că încă au WC-ul în curte.

Inspectorul şcolar general al judeţului Caraş-Severin, Marius Cornici, a declarat că înainte de începerea noului an şcolar, 27 de unităţi de învăţământ nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. Dintre acestea, şapte şcoli, toate aflate în mediul rural, încă au WC în fundul curţii.

„Avem 27 de unităţi fără aviz sanitar şi undeva la 32 de şcoli care nu au autorizaţie ISU de securitate la incendiu. O parte din şcoli sunt cuprinse pe diferite programe de finanţare, cu scopul modernizării. Nu sunt probleme majore legate de debutul anului şcolar, stăm mai bine faţă de anul trecut din punct de vedere al condiţiilor. De asemenea, avem şapte şcoli care nu au autorizaţie sanitară pentru că încă au WC în curte, toate sunt în mediul rural. În acest moment, cele şapte şcoli se află în diferite etape de investiţii, pentru a le reabilita”, a afirmat Marius Cornici.

Totodată, inspectorul şcolar general al judeţului Caraş-Severin a declarat că elevii care învaţă la şcoala primară din satul Cănicea, comuna Domaşnea, vor fi nevoiţi să înceapă cursurile în casa învăţătorului.

„În clădirea şcolii din Cănicea nu se pot face investiţii până când primăria nu clarifică situaţia imobilului, care se află într-o stare neconformă. În aceste condiţii, învăţătorul din sat a fost dispus să le pună la dispoziţie elevilor casa lui. Învăţătorul are 62 de ani şi un suflet mare”, a spus Marius Cornici.

La nivelul judeţului Caraş-Severin funcţionează 129 de unităţi de învăţământ în 399 de clădiri.

Sursa: Mediafax

Redactia

Articole recente

Peste 1.000 tineri români au șansa să călătorească gratuit în Europa prin programul DiscoverEU

Pentru a beneficia de permisele de călătorie, tinerii eligibili trebuie să se înscrie  accesând Portalul European pentru Tineret. 

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară

În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Amenda aplicată pentru inscripţia de pe statuia Kölcsey din Carei a fost anulată în primă instanţă

Primăria Carei a fost amendată de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Satu Mare, la sfârşitul lunii aprilie a anului trecut, la două săptămâni după dezvelirea statuii poetului care a scris versurile imnului maghiar, pe motiv că pe monument se aflau numai inscripţii în limba maghiară

Cătălin Munteanu, organizatorul festivalului „Talpa iadului” vorbește, la „Click pe viață”, despre numele inedit al unui eveniment de cultură

Cătălin Munteanu, organizatorul festivalului „Talpa iadului” vorbește, la „Click pe viață”, despre numele inedit al unui eveniment de cultură

Mai multe articole de același fel

Kelemen Hunor, despre băiatul maghiar agresat de doi colegi de lot, în cantonament: Ajunge! 

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a reacţionat, după ce un băiat maghiar în vârstă 15 ani a fost agresat de doi colegi de lot, într-un cantonament de la Reşita, în timpul unei petreceri cu alcool şi ţigări

La Sibiu a fost semnat contractul de finanţare pentru construirea Campusului integrat pentru învăţământul dual

Proiectul a fost depus în urmă cu un an de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, în calitate de lider al parteneriatului, şi de Primăria Municipiului Sibiu, cea care a cumpărat şi a pus la dispoziţie terenul de 20.000 metri pătraţi, aflat pe Calea Dumbrăvii.