Good Chefs Academy, inițiativa unui grup de patru pasionaţi ai gastronomiei din județul Bihor, va funcționa începând din 2020 și va oferi cursuri de gătit tuturor celor care doresc să deprindă arta culinară, alături de cursuri de formare şi certificare pentru bucătari şi cofetari-patiseri, dar și masterclass-uri, atât pentru amatori cât şi pentru profesionişti. Cursurile sunt recunoscute în UE și vor fi susținute de specialişti de top.

Nicolae Pop (bucătar, formator, preşedintele D’Art), Radu Silaghi (preşedintele Asociaţiei Firmelor Bihorene) şi antreprenorii Babics Laszlo şi Ciprian Urs sunt cei patru inițiatori ai viitoarei academii sastronomice din județul Bihor. În pregătirea acesteia se va organiza, joi, 19 septembrie, prima întâlnire de lucru a reprezentanţilor industriei ospitalităţii şi ai producătorilor locali, distribuitorilor de produse, servicii gastro şi conexe din judeţul Bihor.

Evenimentul va reuni, într-un demers unic la nivel judeţean, cererea cu oferta, respectiv cel puţin 300 de invitaţi, producători autohtoni ai celor mai bune produse alimentare şi manageri de hoteluri, restaurante, pensiuni, săli de evenimente, baruri, cluburi etc, în scopul cunoaşterii reciproce şi stabilirii de parteneriate.

De asemenea, vor participa marii producători bihoreni de produse alimentare, reprezentanţi ai şcolilor interesate de învăţământul dual, bucătari, cofetari, ospătari, reprezentanţi ai instituţiilor judeţene implicate şi ai Ministerelor Turismului, Agriculturii, Mediului de Afaceri, Educaţiei.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei culturale D’Art Oradea, Nicolae Pop, principalul organizator, cu această ocazie se va realiza şi o bază de date judeţeană reprezentativă pentru acest domeniu, postată pe site-ul www.probihor.ro.

Întâlnirea non-formală va avea loc pe o terasă a Hotelului President din Băile Felix, joi, 19 septembrie, de la ora 18. Programul va cuprinde prezentări de produse şi servicii gastro şi conexe, de produse cu degustare, discuţii libere, demonstraţii de artă culinară, prezentare de modă gastro – tunici/uniforme, farfurii şi pahare, muzică live, expoziţie de artă plastică cu temă culinară.

În meniul serii se vor regăsi produse exclusiv locale, bihorene, într-un bufet rece şi unul cald, cu fripturi la grătar şi cuptor, viţel şi berbec la proţap, băuturi diverse.

Evenimentul de lansare a proiectului Good Chefs este organizat de Asociaţia Culturală D’Art Oradea şi Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor (Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, Agenţia de Management al Destinaţiei) şi al Asociaţiei Comunelor din România – Filiala Bihor, în parteneriat cu firmele Phenalex (singura fabrică de dulceţuri bio din ţară) şi Inox Line Distribution. 

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.