fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CARAȘ-SEVERINTrenurile pe ”Semmeringul” bănățean vor mai circula doar în week-end

Trenurile pe ”Semmeringul” bănățean vor mai circula doar în week-end

Publicat în

spot_img
spot_img

Linia ferată Oravița-Anina din județul Caraș-Severin – prima cale ferată montană şi probabil cel mai frumos traseu feroviar din România – va mai putea fi vizitată doar în week-end, după ce administrația CFR a decis restrângerea activității pe acest traseu de poveste. Construită în timpul Imperiului Austriac, reprezintă un monument cultural unic în România precum şi o realizare tehnică deosebită. A primit supranumele de ”Semmeringul banatean” fiind construită la doar câţiva ani după faimoasa cale ferată ”Semmering” din Austria.

Începând cu 25 septembrie 2019 trenurile vor mai circula doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică pe traseul Oravița-Anina.

Astfel, pe calea ferată Oravița – Anina trenurile vor circula între 25 septembrie 2019 și 31 octombrie 2019 după următorul program: Oravița (11:15) – Anina (13:08) și returul Anina (14:40) – Oravița (16:34). Începând cu data de 1 noiembrie 2019, plecarea din Oravița rămâne neschimbată însă întoarcerea se va face după programul Anina (13:30) – Oravița (15:24).

Mai mult detalii despre prețul biletelor precum și despre condițiile de călătorie în timpul săptămânii, puteți găsi accesând acest LINK.

Credit foto: http://www.oravita-anina.eu/

Redactia

Articole recente

Primăria Arad anunță prima acțiune de dezinsecţie din acest an

Primăria Municipiului Arad anunță cetățenii orașului că joi, 4 aprilie și vineri, 5 aprilie 2024 se vor desfășura activităţi de dezinsecţie pe domeniul public și privat al municipalității.

Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul e-Factura, extinsă până la 31 mai

De la implementarea sistemului RO e-Factura, Ministerul Finanţelor a avut numeroase discuţii şi întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru îmbunătăţirea platformei, iar prelungirea perioadei permite persoanelor impozabile să îşi continue adaptarea procedurilor/sistemelor la noile cerinţe, pentru a evita sancţiunile.

Spitalul din Rupea va fi modernizat, după 50 de ani de la construcție

Valoarea investiției este de 101.872.000 lei, iar durata de realizare a obiectivului este estimată la 28 de luni

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Mai multe articole de același fel

Morile de apă din Banatul de Munte, promovate în Ungaria

Morile de apă de la Rudăria, din Banatul de Munte sau chiar cele mari, din județul Timiș, continuă să fie promovate peste hotare, într-un efort de a atrage atenția asupra patrimoniului mulinologic extraordinar de bogat din Banat