fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEUnul dintre cei mai mari 20 de asteroizi va trece pe lângă...

Unul dintre cei mai mari 20 de asteroizi va trece pe lângă Pământ în această noapte

Publicat în

spot_img
spot_img

Un asteroid care măsoară 370 de metri în diametru va trece pe lângă Pământ la o distanţă de aproximativ 5 milioane de kilometri în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit unui expert al Agenţiei Spaţiale Europene (ESA).

Asteroidul va fi vizibil de pe Pământ, însă nu reprezintă o ameninţare pentru oameni, a declarat Detlef Koschny din cadrul ESA, organizaţie dedicată explorării spaţiului din care fac parte 22 de state membre ale UE.

„Asteroizii care zboară pe orbita Lunii – până la 400.000 de kilometri distanţă de Pământ – sunt interesanţi pentru noi”, a spus Koschny, adăugând că asteroizii cu un traseu de zbor mai îndepărtat nu trebuie monitorizaţi de ESA.
 


Ceea ce este neobişnuit la acest asteroid este dimensiunea acestuia. Dintre cei 880 de asteroizi monitorizaţi de agenţie, acesta se află printre primii 20 în ceea ce priveşte diametrul.


Oamenii vor putea vedea asteroidul cu ajutorul unui telescop obişnuit în weekend, a spus Koschny.

Credit foto: http://www.esa.int 

Sursa: Agerpres

Redactia

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel

Korodi Attila: Miercurea Ciuc devine un centru regional puternic al formării duale

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a semnat astăzi, la București, contractul de finanțare în valoare de 121,67 milioane de lei pentru consolidarea învățământului dual și renovarea campusului școlar din Toplița-Ciuc. Valoarea sprijinului extern obținut prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se apropie de 100 de milioane de lei.

UTCN a inaugurat o nouă clădire în cadrul Extensiei Universitare Alba Iulia

Noua clădire, reprezentând o investiție de aproape 12 milioane de lei, finanțată prin Programul Operațional Regional (POR - Centru), are o suprafață desfășurată de 1,805 mp, și cuprinde 2 amfiteatre, cu o capacitate totală de peste 240 de locuri, o bibliotecă, o sală de lectură, săli de seminar precum și laboratoare de informatică și ingineria fabricației.