În timp ce lotul Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva este închis pentru presupuse probleme, Centura Suceava – unde abundă elemente de siguranță lipsă, parapete metalice de protecție incomplete, șanțuri de scurgere neterminate – a fost inaugurată ieri cu surle și trâmbițe în prezența ministrului Răzvan Cuc. În aceste condiții deputatul timișorean al USR, Cătălin Drulă, îl acuză pe ministrul Transporturilor de dublu standard.

Aproape două luni va dura o nouă expertiză anunţată pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, chiar dacă, recent, ministrul Răzvan Cuc afirma că o expertiză tehnică a autostrăzii din vestul ţării va fi finalizată la sfârşitul lunii septembrie. În același timp, Centura Suceava a fost inaugurată ieri, deși lipsesc nenumărate elemente de siguranță, șoseaua fiind departe de orice standard de siguranță.

”Ministrul Cuc a deschis astăzi Centura Suceava cu elemente de siguranță lipsă, parapete metalice de protecție incomplete, șanțuri de scurgere neterminate. Orice inaugurare de drum nou ar trebui să fie un motiv de bucurie, în special în cazul de față, unde vorbim de o întârziere de 10 ani față de termenul inițial de finalizare. Dar dublul-standard față de cum a tratat cei 21 de kilometri de autostradă finalizată de pe Lugoj-Deva (care are toate elementele de siguranță complete) este strigător la cer. Strigător la cer pentru toți cei care se înghesuie pe oribilul DN68A în timp ce pe autostrada nouă cântă păsărelele din cauza acestui incompetent cocoțat pe fotoliul Transporturilor”, a scris pe pagina sa de socializare deputatul timișorean al USR, Cătălin Drulă.

Institutul de Proiectări Transporturi Auto Navale şi Aeriene (IPTANA) va realiza o nouă expertiză tehnică pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, au informat reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Expertiza va dura aproximativ două luni, timp în care tronsonul de 21 de kilometri al „autostrăzii – muzeu” va rămâne închis.

Asociația Pro Infrastructura, organizație neguvernamentală care este foarte avizată în toate problemele legate de construcția de autostrăzi în România, s-a implicat și a creat o petiție online pentru deschiderea lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva. Petiția a fost deja semnată de peste 7000 de oameni.