fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEA treia ediție CyDEx aduce reprezentanții mediului academic la cel mai important...

A treia ediție CyDEx aduce reprezentanții mediului academic la cel mai important exercițiu de securitate cibernetică din România

Publicat în

spot_img
spot_img

În perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2019, la Palatul Parlamentului din București, se desfășoară cea de-a treia ediție a celui mai important exercițiu de securitate cibernetică din România, CyDEx19. La eveniment participă peste 90 de entități din mediul public și privat. În premieră, la exercițiu participă și reprezentanți ai mediului academic, atât în calitate de jucători, cât și de contributori la scenarii.

La CyDEx19 sunt simulate , în premieră, scenarii complexe, concepute în comun de SRI, STS, SPP, MApN, Academia Tehnică Militară, CERT–RO, Ministerul Finanţelor Publice, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, BNR, Deloitte, Bitdefender, SecureWorks şi ING.

De asemenea, la exercițiu participă pentru prima oară și reprezentanți ai mediului academic, atât în calitate de jucători, cât și de contributori la scenarii.

Singurul exercițiu național axat pe componenta practică, CyDEx19 are ca scop verificarea nivelului de expertiză tehnică a specialiștilor din cadrul entităților participante în cazul unui incident cibernetic major la nivel național, dar și dezvoltarea unui mecanism eficient de avertizare timpurie, alertă și reacție rapidă la acest tip de incidente.

CyDEx19 este organizat de SRI, prin intermediul Centrului Național Cyberint, cu sprijinul partenerilor instituționali MApN, MAI, MAE, STS, SPP, SIE, ORNISS și CERT-RO.

Redactia

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel

”Dăm Click pe România” a inițiat înscrierile prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare

Dăm Click pe România este un proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere prin care anual 4.000 de calculatoare recondiționate sunt donate către unitățile de învățământ care nu au echipamentele necesare de pe care elevii să poată învăța noțiune digitale de bază.

La Sibiu a fost semnat contractul de finanţare pentru construirea Campusului integrat pentru învăţământul dual

Proiectul a fost depus în urmă cu un an de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, în calitate de lider al parteneriatului, şi de Primăria Municipiului Sibiu, cea care a cumpărat şi a pus la dispoziţie terenul de 20.000 metri pătraţi, aflat pe Calea Dumbrăvii.