Problemele apărute pe Autostrada A1 Sibiu – Sebeș, unde la kilometrul 276 în zona Săliște au apărut tasări, par a avea o soluție temporară, după ce reprezentanții CNAIR au scanat corpul autostrăzii în profunzime cu ajutorul unui aparat georadar, indicând ca soluție frezarea a două straturi și refacerea îmbrăcăminții asfaltice.

CNAIR anunțase marți, 1 octombrie, limitarea vitezei maxime admise la 60 kilometri la oră, pe ambele benzi de circulație, la kilometrul 276 al Autostrăzii Sibiu – Sebeș, în zona Săliște, din cauza unor tasări.

Ieri, aceeași reprezentanți ai CNAIR, au venit cu un georadar și au scanat în profunzime porțiunea de autostradă în care s-a lăsat asfaltul. Soluția temporară pe care au găsit-o este aceea că se va freza asfaltul în două straturi pe o porțiune de 80-100 de metri și se va reface îmbrăcămintea, pentru a pune drumul în siguranță. Pentru o rezolvare definitivă, este însă nevoie de o expertiză amănunțită, însă până în prezent nicio firmă nu s-a înscris la licitațiile organizate pe SEAP. 

„Având în vedere apariția unor tasări la corpul autostrăzii A1, Sibiu – Sebeș ( km 276), calea 1, banda 2, în zona Săliște, s-a luat decizia restricționării circulației la 60 km/h pe ambele benzi de circulație. Zona respectivă este semnalizată corespunzător. Vă rugăm să circulați cu atenție și să respectați restricțiile impuse temporar”, au precizat reprezentanții CNAIR.

Până la finalizarea lucrărilor, în zona respectivă rămâne restricția de 60 de kilometri pe oră.