fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ALBAConcurs de airsoft cu participare internațională, în week-end, la Alba Iulia

Concurs de airsoft cu participare internațională, în week-end, la Alba Iulia

Publicat în

spot_img
spot_img

Echipe din Bucureşti, Suceava, Constanţa, Reşiţa, Miercurea Ciuc, Făgăraş, Mediaş, Cluj-Napoca, Deva, Bistriţa-Năsăud, Turda şi una din Serbia se vor întrece într-un concurs de airsoft, care va avea loc la acest sfârşit de săptămână în Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat transmis de către Primăria municipiului Alba Iulia, evenimentul „Adventure Airsoft Contest IV” se va desfăşura sâmbătă şi duminică în Cetatea Alba Carolina şi în poligonul militar, printr-un parteneriat al autorităţilor locale cu Asociaţia de Airsoft „Super Daddys”.

Vor fi organizate trei competiţii diferite – „Pyramid Tournament”, „Ultimate Contest”, ambele în poligonul militar, şi „Tir airsoft” pentru amatori, în Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina.

„‘Pyramid Tournament’ este un concurs pe echipe de tip ‘skirmish’, desfăşurat în stil piramidă. Cele 16 echipe participante sunt împărţite în patru grupe, iar după ce joacă între ele, cele mai bine două clasate merg mai departe către finale. În acest an, avem cea mai consistentă prezenţă de până acum la un concurs de airsoft, fiind prezente echipe din Bucureşti, Suceava, Constanţa, Reşiţa, Miercurea Ciuc, Făgăraş, Mediaş, Cluj-Napoca, Deva, Bistriţa-Năsăud, Turda şi o echipă din Serbia”, se arată în comunicat.

„Ultimate Contest” este concursul individual, care combină aptitudinile de angajare a diferitelor tipuri de ţinte la un nivel de efort ridicat. „Fiecare concurent are de finalizat două stagii diferite, unde punctele strânse şi timpul în care a parcurs traseul sunt scopul principal, menţionează sursa citată”, care adaugă că acest concurs este organizat în parteneriat cu clubul sportiv „Lupii Deva”.

În ceea ce priveşte concursul de Tir pentru amatori, doritorii se pot înscrie la faţa locului şi vor putea participa la concursul pentru câştigarea unei replici de pistol de tip airsoft.

Airsoftul, care a început ca un joc de simulări militare, a fost decretat sport în România în 2010. Cei care-l practică spun că este un sport în care primează disciplina, fair-play-ul şi spiritul de echipă. Pe teritoriul ţării noastre activează peste 80 de asociaţii sportive şi echipe de airsoft, cu peste 1.200 de jucători activi profesionişti.

Redactia

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel