Sâmbătă, 12 octombrie, micuța comunitate germană din Gărâna/Wolfsberg va sărbători hramul (Kirchweih) Bisericii Romano-Catolice. Se împlinesc 140 de ani de la construcția acesteia, lăcașul de cult fiind ridicat în anul 1879 de germanii colonizați aici de Francisc I și așezată sub hramul Sfântei Tereza de Avila (1515-1582) – Maestră de Rugăciune, Reformatoarea Ordinului Carmelitan, Doctor al Bisericii.

Sărbătoare mare în Banarul Montan, unde micuţa localitate Gărâna, așezată la poalele Munților Semenic, va celebra ca în fiecare an hramul bisericii din localitate sau Kirchweih. La fel cum se întâmplă an de an, vor avea loc mai multe momente interesante, precum procesiunea de hram cu fanfara de de la biserică și parada pomului de Kirchweih către locul de ridicare din fața bisericii. Un scurt intermezzo cu fanfare, dar și o expoziției de artă plastică sunt alte momente pe care organizatorii – societatea pentru Cultură METARSIS, activitati si servicii de cultura urbana si arta contemporana – le-au pregătit celor prezenți.

Program complet:

10:00 –  Vernisajul expoziției de artă plastică  FLORI DIN GĂRÂNA semnată de Viorica Ana FARKAȘ- salonul Pensiunii HEIDI.

10:25 – Intermezzo muzical cu fanfare – în fața Bisericii Sf. Tereza de Avila..

10:30 – Sfântă liturghie de hram oficiată de Monseniorul Johann DIRSCHL, parinte vicar general al Diecezei Romano-Catolice Timisoara, si parintele Beniamin Pălie, preot paroh (Reșița) – Biserica romano catolică Sf. Tereza de Avila.

11:30 – Procesiune de hram cu fanfara de de la biserică la Pensiunea GOTSCHNA și parada pomului de Kirchweih către locul de ridicare din fața bisericii.

12:45 – Program de dansuri populare germane susținut de formații ale Forumului Democratic al Germanilor din judetele Timis si Caras-Severin, – program muzical de fanfară.

19:00 – Balul de Kirchweih cu Banater Musikanten din Timisoara.

Organizator: Societatea pentru Cultură METARSIS, activitati si servicii de cultura urbana si arta contemporana

În colaborare cu: Comuna Brebu Nou, Biserica romano-catolică Sf. Tereza de Avila Gărâna, Biserica Romano-Catolică Maria Zăpezii Reșița, Forumul Democratic al Germanilor din judetele Timis si Caras-Severin, Ocolul Silvic Valiug, GRADIMEX, REFIL, SOCEPAN, MARBEK, Pensiunea GOTSCHNA, Pensiunea HEIDI, Gasthaus CRISTEL, Hanul LA RASCRUCE, LA MARIA, WOLFHAUS 109.