Impresionaţi de munţii împăduriţi şi peşterile care apar la tot pasul, ziariştii de la CNN pun Munții Apuseni pe unul dintre locurile fruntaşe într-un Top 20 al celor mai frumoase locuri din Europa.

„Este cel mai bine păstrat secret din Europa de Est. Timpul stă pe loc aici, lupii se plimbă liberi printre copaci, în timp ce acvilele planează deasupra”, susțin jurnaliştii de la CNN, care plasează Apusenii printre cele mai frumoase 20 de locuri din Europa.

Jurnaliștii americani laudă aerul încărcat de miros de pin și sălbăticia din jur.

În același clasament mai sunt incluse și Lacul Inari dinFinlanda, Insulele Lofoten din Norvegia, Unst, din Insulele Shetland (Scoția), Zagori din Grecia Dealurile din Yorkshire, (Anglia), Valea Loarei din Franța, Picos de Europa (Spania), Adelboden din Elveția, Henne Strand, Jutlandul de Vest (Danemarca), Padurea Bavareza din Germania, Parcul National Hoge Veluwe din Olanda, Union Hall din Irlanda, Barmouth (Țara Galilor), Lacul Bohinj (Slovenia), Insula Susak din Croația, Parcul National Hortobagy din Ungaria, Parcul National Biaowiea din Polonia, Lacul Vattern (Suedia) și Jurkalne din Letonia.