Ca în fiecare toamnă a avut loc și în acest an evenimentul care reunește cadrele didactice din vestul tării care predau în limba germană la școlile cu secții de Limbă Germană Maternă sau Limba Germană ca limbă modernă.  

Ziua internațională a cadrelor didactice bănățene, activitate de formare ajunsă la a 14-a ediție, din inițiativa Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau“ și prin colaborarea cu Centrul pentru Formarea Continuă în Limba Germană de la Mediaș, cu Forumul Democrat al Germanilor din Banat și nu în ultimul rând cu ZfA Germania – Serviciul pentru Activitate Școlară în Străinătate a reunit ieri la Timișoara peste 150 de cadre didactice.

Tema genearală a întâlnirii a fost ”Provocări în procesul de învățare”, iar manifestarea s-a bucurat și de prezența deputatului minorității germane în Parlamentul României, Ovidiu Ganț.

”Am participat la Liceul Nikolaus Lenau la “Ziua cadrelor didactice care predau in limba germana materna”. Am multumit colegilor pentru activitatea si rezultatele obtinute si i-am asigurat ca pentru Forumul German invatamantul in limba materna ramane prioritatea absoluta. Totodata am multumit Germaniei pentru sustinerea scolilor noastre”, a scris Ovidiu Ganț pe pagina sa de Facebook.