Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, consideră că universităţile româneşti nu vor putea supravieţui fără parteneriate cu mediul economic. El consideră, totodată, că este absolut obligatoriu ca în fiecare universitate să existe un consiliu consultativ format din reprezentanţii mediului academic şi cei ai mediului economic.

Declarațiile lui Sorin Câmpeanu au fost făcute la Sibiu, la reuniunea Consiliul Naţional al Rectorilor, eveniment la care a participat și preșesdintele Klaus Iohannis.

“Cea de-a doua direcţie este direcţia în care Universitatea ‘Lucian Blaga’ excelează. (…) Este vorba de parteneriatul cu mediul economic. Am văzut, chiar înainte de această ceremonie, produsul concret al parteneriatului dintre Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu şi (…) Continental. Este absolut obligatoriu ca în fiecare universitate să existe un consiliu consultativ aşa cum există la Sibiu, consiliul consultativ format din reprezentanţii mediului academic şi cei ai mediului economic. Universitatea pe care o conduc eu, spre exemplu, nu are încă, dar va avea în curând, pentru că, fără acest parteneriat între universităţi şi mediul economic, universităţile româneşti nu se vor putea dezvolta, ca să nu spun ceva mai dur, că nu vor putea supravieţui”, a declarat Sorin Cîmpeanu, vineri, la Consiliul Naţional al Rectorilor de la Sibiu.

Potrivit sursei citate, Universitatea “Lucian Blaga” de la Sibiu este un exemplu în ceea ce priveşte încheierea de parteneriate cu companii.

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent vineri la Sibiu, la Consiliul Naţional al Rectorilor, a putut vedea prima maşină de curse fabricată aici, de profesorii şi studenţii ingineri, în colaborare cu una dintre companiile multinaţionale, prezentă cu o fabrică în oraş.