fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAGRICULTURA & AGRIBUSINESSUn exemplar din Top 10 mondial, câștigătorul Paradei Taurilor de la Sângeorgiu...

Un exemplar din Top 10 mondial, câștigătorul Paradei Taurilor de la Sângeorgiu de Mureş

Publicat în

spot_img
spot_img

Vicenzo, unul dintre cei mai bine cotaţi tauri din lume, aflat în proprietatea Semtest BVN Sângeorgiu de Mureş, care ocupă locul opt la nivel mondial, a fost declarat, sâmbătă, câştigătorul concursului de frumuseţe organizat cu prilejul celei de a XVII-a ediţii a Paradei Taurilor.

La cea de a XVII-a ediţie a Paradei Taurilor de la Sângerogiu de Mureş au participat peste 1.500 de persoane, între care fermieri, cercetători, reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi ai organizaţiilor profesionale ale fermierilor, dar şi mulţi curioşi. 

„Respectăm dorinţa publicului, Vicenzo este într-adevăr un taur cu o conformaţie frumoasă, un taur armonios, o culoare plăcută şi probabil a contat foarte mult şi poziţia lui la nivel mondial. Numărul opt mondial la tauri testaţi este mai mult decât se poate oricine aştepta să îl aibă în fermă. Pe lângă Vicenzo, îl avem pe Polaroid, care, de asemenea, este în primii 100 la nivel mondial, îl avem pe Fonda, un taur genomic, tânăr, de asemenea clasat în primii 100 la categoria lui şi îl avem pe Vent. Deci avem patru din cei cinci tauri din ultima serie în acest clasament al celor mai buni tauri la nivel mondial. Înainte de orice, Parada Taurilor este o sărbătoare, după un an de muncă în laborator, în producţie, după rezultate cu bune şi cu rele, pentru că e o meserie grea în care se investeşte foarte mult. Este un motiv care ne face să ducem mai departe, anul viitor vom ajunge la majorat, la cea de a 18-a ediţie, şi atât timp cât colaboratorii noştri vor dori să vadă aceşti tauri, îi vom prezenta”, a declarat directorul Semtest BVN Mureş, Valer Sician.

Motivul pentru care, în urmă cu 17 ani, a fost iniţiată această Paradă a Taurilor de la Semtest BVN Sângeorgiu de Mureş a fost ca fermierii să vadă pe viu animalele de la care provine materialul genetic ce le poate creşte performanţa fermelor, atât în producţia de lapte, cât şi în cea de carne.

„Fermierii care într-adevăr fac producţie apelează de mulţi ani la genetică pentru că e motorul producţiei de lapte, al producţiei de carne, e motorul eficienţei. Genetica, pe lângă furajare şi pe lângă condiţiile de întreţinere, este partea cea mai importantă pentru fermieri, partea care e cel mai uşor de realizat. (…) Fermierii buni au înţeles că fără genetică bună nu poţi să faci performanţă. Cei care au fost astăzi aici sunt bine cotaţi la nivel naţional, îşi cunosc foarte bine ferma şi îşi cunosc minusurile – evident că în fermă sunt importante plusurile, dar pentru genetică contează minusurile, pentru că noi venim aici pe plusurile pe partea amelioratorului. Şi fermierii îşi doresc să îi şi vadă în această paradă, pentru că exteriorul este o parte importantă pentru ei”, a arătat Valer Sician.


La Sângeorgiu de Mureş sunt în permanenţă 100 de tauri, dintre care 30 au fost prezentaţi în paradă.

Sursa: Agerpres

Redactia

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel

Ansamblul Memorial Petőfi Sándor de la Albeşti va fi renovat şi modernizat

Ansamblul în Memoria lui Petőfi Sándor din Albeşti se află în locul în care au fost înhumaţi între 300 şi 400 de soldaţi maghiari căzuţi în bătălia din 31 iulie 1849, în memoria lor şi a poetului Petőfi Sándor fiind ridicat un obelisc de circa 9 metri înălţime.

Soluţie de reîntinerire a Lacului Ursu din Sovata după constatarea reducerii fenomenului de heliotermie

În urma unor studii efectuate asupra Lacului Ursu din Sovata de către biofizicianul Peter Hantz, împreună cu cercetători din Ungaria, Germania şi SUA, s-a constatat o reducere a fenomenului de heliotermie, iar soluţia de reîntinerire a lacului a fost sugerată chiar de către localnici