fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘSute de proprietari de clădiri degradate din Timișoara, amendați de poliție

Sute de proprietari de clădiri degradate din Timișoara, amendați de poliție

Publicat în

spot_img
spot_img

Peste trei sute de proprietari de clădiri degradate din Timişoara au fost sancţionaţi de poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal, în acest an, cu câte 1.000 de lei, pentru neîntreţinerea imobilelor.

Amenzile au vizat atât persoane fizice, cât şi juridice, după ce poliţiştii locali au constatat că proprietarii imobilelor în cauză nu au luat măsuri de curăţare şi întreţinere, prin îndepărtarea elementelor de construcţie şi tencuială care riscau să se desprindă iminent de pe faţadele clădirilor, constituind un real pericol pentru trecători, anunţă, marţi, un comunicat al Poliţiei Locale Timişoara.

Astfel de situaţii au fost semnalate, luându-se măsurile legale, în toate zonele oraşului, atât cartiere cât şi în zona centrală, acolo unde au fost constatate nereguli de acest gen la clădirile din zona istorică.

Poliţia Locală atrage din nou atenţia că toţi proprietarii de clădiri au obligaţia să asigure periodic curăţarea faţadelor locuinţelor, clădirilor amplasate la frontul străzii, degajarea elementelor de construcţie cum sunt ornamentele şi tencuiala care prezintă pericol de desprindere de pe faţadele acestora şi pot afecta siguranţa trecătorilor.

Primarul Nicolae Robu a insistat de mai mulţi ani asupra faptului că „vine Capitala Europeană peste noi şi trebuie să ne prezentăm impecabil. Dacă în acest an nu se vor mişca (în anul 2018, n.r.), în 2019 vom avea circa cinci sute de proprietari cărora li se va aplica taxa de paragină. (…). Noi nu ne putem prezenta în faţa Europei, a lumii, cu clădirile istorice în paragină”, declara primarul Nicolae Robu, în primăvara anului trecut.

Timişoara a fost plasată în urmă cu cinci ani, de publicaţia americană Huffington Post, în Top 10 al destinaţiilor europene de lux cele mai accesibile, alături de oraşe precum Zaragoza (Spania), Murcia (Spania) sau Braga (Portugalia), tocmai pentru patrimoniul arhitectonic care i-a atras de-a lungul istoriei moderne supranumele de ”Mica Vienă”.

Timişoara de astăzi este oraşul cu cel mare patrimoniu de clădiri declarate monumente istorice din ţară, circa 14.500, dar şi unicul din România care are trei cartiere declarate monumente istorice, respectiv vechea vatră a Cetăţii şi fostele suburbii devenite astăzi cartiere ale municipiului, Iosefin şi Fabric. 

Sursa: Agerpres

Redactia

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Expoziție eveniment despre Conacul Mocioni la Timișoara

Începând cu ziua de vineri, 19 aprilie, operele artiștilor români și islandezi realizate în cadrul proiectului de revitalizare a Conacului Mocioni vor fi expuse la Centrul Multifuncțional Bastion.