Prezent astăzi la Sibiu, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a spus că a susținut ieșirea de la guvernare pentru că premierul Viorica Dăncilă nu a putut să îndeplinească câteva dintre condiţiile pe care le discutaseră, printre care reducerea numărului de miniştri, de secretari de stat şi de consilieri ai demnitarilor, transmite Agerpres. Premierul Dăncilă i-ar fi spus că nu poate să reducă numărul de consilieri ai demnitarilor pentru că se supără rudele lor.

Călin Popescu Tăriceanu susţine că a ieşit de la guvernare pentru că premierul Viorica Dăncilă nu a putut să îndeplinească câteva dintre condiţiile ALDE, printre care reducerea numărului de miniştri, de secretari de stat şi de consilieri ai demnitarilor, transmite Agerpres.

„Analiza pe care eu am prezentat-o doamnei Dăncilă este una bazată pe opţiunile a peste două treimi din populaţie, care consideră că în momentul de faţă, România se îndreaptă într-o direcţie greşită. Şi i-am explicat că, având în vedere această situaţie, Guvernul pe care îl conducea, să adopte un set de măsuri, care să încerce să schimbe percepţia. (…) Şi i-am cerut atunci să facă o restructurare a Guvernului, în sensul diminuării numărului de portofolii ministeriale, presupunând acest lucru inclusiv diminuarea numărului de portofolii deţinut de ALDE. Doi la mână: i-am cerut să diminueze la jumătate numărul de secretari de stat, pentru că actualul Guvern are cel mai mare număr de secretari de stat din istoria postdecembristă. I-am cerut să reducă la jumătate posturile de consilier la cabinetele demnitarilor. I-am cerut să vină cu un nou program de guvernare”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu, într-o conferinţă de presă la Sibiu.

Tăriceanu a adăugat că Dăncilă i-ar fi explicat că nu poate să reducă numărul de consilieri ai demnitarilor „pentru că se supără rudele lor”.

„În final, mi-a spus că nu poate să facă nimic. Nu poate să facă restructurarea, pentru că trebuie să vină în Parlament să ceară votul de încredere şi nu are majoritatea suficientă, după ce îmi spusese că vrea să-i coopteze şi pe cei de la Pro România, dar ulterior a renunţat. Nu poate să reducă numărul de secretari de stat pentru că ostilizează organizaţiile locale. Nu poate să reducă numărul de consilieri de la cabinetele demnitarilor pentru că se supără rudele lor. Nu poate să vină cu un nou program de guvernare în Parlament pentru că nu are majoritate. Nu poate să facă nimic”, a mai susţinut Tăriceanu.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că este interesat să mai fie premier al României după alegerile prezidenţiale, precizând că are o experienţă care ar fi utilă.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.