Cine suntem

Suntem un grup de jurnaliști, specialiști în comunicare și experți în domeniul marketing și social-media. www.stiriletransilvaniei.ro este – în primul rând – un agregator, o platformă media ce își propune să adune din cele mai diferite surse, să filtreze și apoi să difuzeze știrile de interes din zona Transilvaniei. Platforma stiriletransilvaniei.ro este susținută financiar EXCLUSIV din donații și publicitate comercială neinfluențată politic.

Portalul STIRILE TRANSILVANIEI este deținut de SC HANIS EVIMEL SRL cu sediul in Deva, judetul Hunedoara.

Ce obiective avem

Dorim să aducem în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.

Toate acestea pot constitui imboldul pentru ca restul țării să calce pe urmele ardelenilor și să prospere împreună.

Ceea ce facem noi este să aducem în fața dumneavoastră, cititorii, doar conținuturi de calitate, verificate și de încredere. Milităm pentru combaterea fenomenului fake-news și susținem buna înțelegere între toate etniile care locuiesc în Transilvania.

Credem cu tărie că știrile trebuie să îi ajute pe cititori să afle lucruri de interes și nicidecum să sperie, să influențeze sau să provoace.

Nu suntem nici de ”stânga” nici de ”dreapta”, nu răspundem decât în fața cititorilor și nu publicăm altceva decât conținuturi de calitate.

Fără ură și părtinire

Materialele pe care le veți citi aici sunt elaborate într-un stil neutru, fără interpretări, fără manipulări, fără interese ascunse, fără ură și părtinire. Doar informație pură.

Transilvania este locul în care, de mai bine de o mie de ani, etniile care au locuit-o au reușit să găsească o cale pentru buna conviețuire. Istoria nu a fost întotdeauna fericită și nu puține au fost momentele în care locuitorii Transilvaniei s-au confruntat unii cu alții. Noi credem că istoria trebuie cunoscută, exact așa cum a fost ea, fie că place, fie că nu place uneia sau alteia dintre etniile ce locuiesc aici.

Dincolo de istorie, ne-am propus să aducem în fața cititorilor tradițiile culinare deosebite, dar și zonele turistice transilvane, atât de îndrăgite de români și străini deopotrivă.

ECHIPA

Andrei Nistor

Fondator, Editor-șef

Jurnalist de presă scrisă, radio și televiziune, Andrei este fondatorul publicației și cel care a pornit acest proiect media pentru a aduce conținuturi de calitate cititorilor din Transilvania. El este responsabil cu linia editorială și conduce echipa redacțională.

Claudiu Haiduc

Director

Experimentat om de afaceri și un foarte bun strateg, Claudiu conduce ca manager operațional întreg business-ul ”Știrile Transilvaniei”.

Alex Doboli

Editor-coordonator

Absolvent al Universității Politehnica din Timisoara și profesor la Stony Brook University din New York, Alex este cel care a dat liniile de dezvoltare a publicației. Editorialist și fin observator al vieții publice din Transilvania, Alex aduce în echipă acel ”bird's-eye view” atât de necesar adeseori.

CONTRIBUTORS

Tudor Duică

Contributor

Transilvanist convins, Tudor are ca motto: Semper Fidelis Transylvaniae

Tudor Duică aduce în acest proiect scurte fragmente din istoria Transilvaniei, dar si fragmente din viata personalităților ardelene, indiferent de etnie.

Sorin Istrate

Contributor

Jurnalist cu experiență, atât în presa scrisă cât și în televiziune și radio, membru al Asociaţiei Ziariştilor Independenţi din România - AZIR.

Radu Tudor

Contributor

Jurnalist, analist politic și militar, realizator de emisiuni de televiziune. Corespondent in Romania al „Jane”s Defence Weekly” si „Jane”s Intelligence Review“. Premiat APTR pentru cel mai bun talk show tv – Punctul de intalnire – 2011, 2012, 2013, 2014.

Gelu Duminică

Contributor

Profesor, sociolog și director executiv al Agenției Împreună. Are un doctorat și mai multe studii de specialitate făcute în țară și străinătate, fiind una dintre cele mai active și puternice voci ale comunității rome din țara noastră.

Andreea Tennick

Contributor

Jurnalist și scriitor de limbă română și engleză. Originară din Hunedoara, dar stabilită în Marea Britanie. Editorialist.

Cosmin C. Rusu

Editor, Colaborator

Istoric, membru al ”Asociației Vechiul Cluj”.

Ciprian Mihali

Contributor

Ciprian Mihali a predat vreme de doua decenii filosofia contemporana la Universitatea “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. Din anul 2000 este doctor in filosofie al Universitatilor din Cluj si din Strasbourg. Intre 2012 si 2016 a fost ambasador al Romaniei in Senegal si in alte sapte state din Africa de Vest. Din 2016 lucreaza in domeniul cooperarii internationale la Bruxelles.

Kasandra Kalmann Nasaudean

Contributor

Din 2006 a fost editor la Gândacul de Colorado din Denver (Colorado), (www.gandaculdecolorado.com), iar din 2008 redactor-șef la Radio Diaspora Online din Chicago (www.radiodiasporaonline.com). În 2010 a fondat publicația de limbă română Occidentul Românesc din Spania, în format print și online. Este scriitor, jurnalist de investigații (membru CCNMA), analist financiar independent, director editorial la Occidentul Românesc (http://occidentul-romanesc.com/).

Radu Popa

Contributor

Cercetător științific la University of Southern California, Los Angeles, USA. A urmat cursurile Universității Bucuresti, American University si University of Cincinnati. Este specialist în ecologie, microbiologie și astrobiologie. La ”Știrile Transilvaniei” scrie atât materiale din zona de știință, cât și editoriale politice.

Gáspár-Barra Réka

Contributor

Jurnalist hunedorean de limbă maghiară, colaborator al mai multor publicații din Transilvania.

Ioan Vasiu

Contributor

Poet, critic și jurnalist român. Redactor șef al săptămânalului Palia Expres din Orăștie și fondator al Radio Color Orăştie. Membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, al Societății Scriitorilor Români din Basarabia și Uniunii Scriitorilor Europeni din Moldova.

Este CETATEAN DE ONOARE al comunei PERIAM, judetul Timis, Romania.

Arthur Horvath

Contributor

Profesor la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca

Gheorghe Piperea

Contributor

Profesor de drept comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, avocat, practician in insolventa

Adrian Ardelean

Contributor

Jurnalist român, maramureșean, stabilit în Canada. Realizator al emisiunii ”Ora românească” la Radio CFMB din Montreal.

Cristian Franț

Contributor

Jurnalist din Banatul de munte, județul Caraș-Severin, realizator de emisiuni de televiziune și jurnalist de presă scrisă, membru al Asociaţiei Ziariştilor Independenţi din România.

Evantia Barca

Contributor

Jurnalist, fondator al artsunited.ro și comunicator al Festivalului Regal “Virginia Zeani”

Iulia Mihuleț

Contributor

Student al Facultății de Biologie la Universitatea din Viena

Ioana Pop

Contributor

Student la Universitatea din Cluj. Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.

Julia-Sandra Virsta

Contributor

Maramureșeancă, jurnalist profesionist, corespondent în Italia și Vatican din 1997. Din 1998 face parte din „Ordine dei Giornalisti Italiani” , iar din 1997 este membru în „Ass. Stampa Estera Italia” si „Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România” (UZPR). Este colaborator la mai multe ziare și reviste din Italia.

%d blogeri au apreciat: