Cine suntem

Suntem un grup de jurnaliști, specialiști în comunicare și experți în domeniul marketing și social-media.

www.stiriletransilvaniei.ro este – în primul rând – un agregator, o platformă media ce își propune să adune din cele mai diferite surse, să filtreze și apoi să difuzeze știrile de interes din zona Transilvaniei.

Platforma stiriletransilvaniei.ro este susținută financiar EXCLUSIV din donații și publicitate comercială neinfluențată politic.

Portalul STIRILE TRANSILVANIEI este elaborat și deținut de SC POLIGLOT MEDIA SRL

Ce obiective avem

Dorim să aducem în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.

Toate acestea pot constitui imboldul pentru ca restul țării să calce pe urmele ardelenilor și să prospere împreună.

Ceea ce facem noi este să aducem în fața dumneavoastră, cititorii, doar conținuturi de calitate, verificate și de încredere. Milităm pentru combaterea fenomenului fake-news și susținem buna înțelegere între toate etniile care locuiesc în Transilvania.

Credem cu tărie că știrile trebuie să îi ajute pe cititori să afle lucruri de interes și nicidecum să sperie, să influențeze sau să provoace.

Nu suntem nici de ”stânga” nici de ”dreapta”, nu răspundem decât în fața cititorilor și nu publicăm altceva decât conținuturi de calitate.

Fără ură și părtinire

Materialele pe care le veți citi aici sunt elaborate într-un stil neutru, fără interpretări, fără manipulări, fără interese ascunse, fără ură și părtinire. Doar informație pură.

Transilvania este locul în care, de mai bine de o mie de ani, etniile care au locuit-o au reușit să găsească o cale pentru buna conviețuire. Istoria nu a fost întotdeauna fericită și nu puține au fost momentele în care locuitorii Transilvaniei s-au confruntat unii cu alții. Noi credem că istoria trebuie cunoscută, exact așa cum a fost ea, fie că place, fie că nu place uneia sau alteia dintre etniile ce locuiesc aici.

Dincolo de istorie, ne-am propus să aducem în fața cititorilor tradițiile culinare deosebite, dar și zonele turistice transilvane, atât de îndrăgite de români și străini deopotrivă.

ECHIPA

Andrei Nistor

Fondator, Editor-șef

Cu un background de jurnalist de presă scrisă, radio și televiziune, am pornit acest proiect media pentru a aduce conținuturi de calitate cititorilor din Transilvania.

Sorin Istrate

Editor-coordonator

Jurnalist cu experiență, atât în presa scrisă cât și în televiziune și radio, membru al Asociaţiei Ziariştilor Independenţi din România - AZIR.

Alex Doboli

Editor-coordonator

Absolvent al Universității Politehnica din Timisoara și profesor la Stony Brook University din New York.

CONTRIBUTORS

Tudor Duică

Contributor

Semper Fidelis Transylvaniae

Istoria ne poate ajuta să construim o identitate stabilă și clară: transilvanismul.

Cine are o identitate culturală hotărâtă, nu se teme de a-l cunoaşte pe celălalt, pe cel care este diferit, spunea mentorul transilvanismului, arhitectul Károly Kós.

Cosmin C. Rusu

Editor, Colaborator

Istoric, membru al ”Asociației Vechiul Cluj”, voi aduce în atenția cititorilor fragmente din istoria frământată a acestor locuri.

Radu Tudor

Contributor

Jurnalist, analist politic și militar, realizator de emisiuni de televiziune. Corespondent in Romania al „Jane”s Defence Weekly” si „Jane”s Intelligence Review“. Premiat APTR pentru cel mai bun talk show tv – Punctul de intalnire – 2011, 2012, 2013, 2014.

Gheorghe Piperea

Contributor

Profesor de drept comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, avocat, practician in insolventa

Kasandra Kalmann Nasaudean

Contributor

Jurnalist, fondator al publicației de limbă română din Spania - Occidentul Românesc.

Radu Popa

Contributor

Cercetător științific la University of Southern California, Los Angeles, USA. A urmat cursurile Universității Bucuresti, American University si University of Cincinnati. Este specialist în ecologie, microbiologie și astrobiologie.

Evantia Barca

Contributor

Jurnalist, fondator al artsunited.ro și comunicator al Festivalului Regal “Virginia Zeani”

Ioan Vasiu

Contributor

Poet, critic și jurnalist român. Redactor șef al săptămânalului Palia Expres din Orăștie și fondator al Radio Color Orăştie. Membru al UNIUNII ZIARISTILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA, al SOCIETATII SCRIITORILOR ROMANI DIN BASARABIA, și al USEM- Uniunea Scriitorilor Europeni din Moldova.

Este CETATEAN DE ONOARE al comunei PERIAM, judetul Timis, Romania

Ciprian Mihali

Contributor

A predat timp de 20 de ani filosofia la Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca și a fost vreme de patru ani ambasador al României in Senegal. Din 2016 lucreaza la Bruxelles pentru Agentia universitara a Francofoniei.

Gáspár-Barra Réka

Contributor

Jurnalist hunedorean de limbă maghiară, colaborator al mai multor publicații din Transilvania.

Arthur Horvath

Contributor

Profesor la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca

Iulia Mihuleț

Contributor

Student al Facultății de Biologie la Universitatea din Viena

Andreea Tennick

Contributor

Jurnalist și scriitor de limbă română și engleză. Originară din Hunedoara, dar stabilită în Marea Britanie. Editorialist.

Adrian Ardelean

Contributor

Jurnalist român, maramureșean, stabilit în Canada. Realizator al emisiunii ”Ora românească” la Radio CFMB din Montreal.

Cristian Franț

Contributor

Jurnalist din Banatul de munte, județul Caraș-Severin, realizator de emisiuni de televiziune și jurnalist de presă scrisă, membru al Asociaţiei Ziariştilor Independenţi din România.

Ioana Pop

Contributor

Student la Universitatea din Cluj. Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.

Julia-Sandra Virsta

Contributor

Maramureșeancă, jurnalist profesionist, corespondent în Italia și Vatican din 1997. Din 1998 face parte din „Ordine dei Giornalisti Italiani” , iar din 1997 este membru în „Ass. Stampa Estera Italia” si „Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România” (UZPR). Este colaborator la mai multe ziare și reviste din Italia.

%d blogeri au apreciat: